Produkty fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan znowu wróciły na nasze stoły. Do kiszonych buraków i kapusty dołączają również nowe, dotychczas mniej popularne owoce […]
Kulinaria
Smaki najlepszych kaw w domu – kapsułki do ekspresu
Duża część z nas nie wyobraża sobie poranka bez kubka gorącej, smakowitej kawy, która szybko stawia na nogi i przygotowuje na ciężki dzień pracy. Przy […]
Smaczna i niezwykle zdrowa – o kapuście kwaszonej
Jedyny w swoim rodzaju smak kwaszonej kapusty jest integralną częścią słowiańskiej kuchni. Jest ona komponentem szeregu potraw i przeciętny Polak stosunkowo często gości ją na […]
Nie tylko danie wigilijne – barszcz czerwony
To nieprawda, że barszcz czerwony to zupa wyłącznie na święta, którą podajemy zwykle w czasie Wigilii czy też ważnych rodzinnych imprez okolicznościowych. W domach, w […]
Jedzenie rozgrzewające i jedzenie chłodzące. Poznaj jego wpływ na organizm
Czy słyszałeś kiedyś o produktach żywnościowych, które posiadają właściwości rozgrzewające i schładzające? Dowiedz się, jakie jedzenie możemy zaliczyć do tych grup oraz jak wpływają one […]